I ara què fem?



www.sortirambnens.com

www.super3.cat/‎











Molt bé!! arriben les festes i de vegades ens quedem sense idees per poder fer a casa un d'aquells dies que sembla que les hores no passen gaire depressa... 

Us deixo algunes idees!!

Adorns amb cacauets! Els podeu pintar de moltes maneres! fent algun personatge o animal o simplement pintar-los de colors per penjar-los a l'arbre de Nadal!




Garlanda casolana. 
Escolliu quines formes podeu fer i després les podeu punxar o bé retallar. Després busqueu un cordill bonic per unir-les totes. 




Globus bombó!! aquest sempre m'ha agradat i és molt divertit!!




Joc de pesca! Feu peixos amb el material qui vulgueu. Després posau-hi un clip perquè el peix s'enganxi a la canya i... llestos per jugar!!




Una alta opció és fer peixos amb els mitjons desaparellats que tingueu per casa...(que mai sabem què fer-ne!).



Ninot de neu amb xapes!



Podeu decorar mongetes blanques gegants i fer pingüins.



També podeu fer estampacions amb patata! queden molt bé i podeu fer mil formes. Agafem la pintura i ...perfecte!



També podeu fer-ho amb taps de suro.




O bé agafant taps de plàstic. Podeu comprar dibuixos de goma eva ja fets i enganxar-los al damunt.




Decorar la nostra tassa de Nadal també podria ser divertit!





PASTÍS DE DINOSAURE!




El pastís és ben senzill: es fa un pa de pessic en un motlle rodó i es talla d'una determinada manera per aconseguir muntar un dinosaure.
Ingredients per al pa de pessic:

  • 100 gr de mantega
  • 250 ml de llet
  • 2 ous
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
  • 250 gr de sucre
  • 50 gr de cacau en pols
  • 225 gr de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat

Procedim:
Posem el forn a pre-escalfar a 180ºC i engreixem un motlle rodó de 22cm.
Posem la llet amb el suc de llimona i remenem. Batem la mantega i la meitat del sucre fins que quedi ben amalgamat. Batem els ous i els afegim d'un en un, i quan estiguin ben incorporats, hi afegim el sucre restant.

Per altra banda, tamisem en un bol diferent la farina, el bicarbonat i el cacau junts. Mentre anem batent afegim la meitat de la llet a la massa anterior, la meitat de la farina, la resta de la llet i la resta de farina, així, progressivament, mentre anem batent i aconseguim una mescla cremosa. Ho fiquem al motlle i cap al forn durant una horeta, fins que surti net al punxar-hi un escuradents. Ho treiem i el deixem refredar.

Ingredients per a la cobertura:

  • 240 gr de mantega tova
  • 450 gr de formatge cremós (Philadelphia)
  • 220 gr de mascarpone
  • 220 gr de sucre llustre (jo només en vaig posar uns 150 - 170 gr)
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • Colorant verd
Procedim:

Batre la mantega i el Philadelphia fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir-hi el sucre i batre fins que estigui ben dissolt. Finalment, afegir el mascarpone, l'essència de vainilla i el colorant, i barrejar fins que quedi incorporat, amb compte de no passar-nos massa ja que el mascarpone perdrà la consistència i quedarà massa líquid.

Muntatge del dinosaure:
Desemotllem i tallem el pa de pessic segons les instruccions:



Els trossets petits de l'esquerra no els farem servir, pero la resta... bé, ja us en feu el càrrec, oi?

Si cal, talleu una mica la part superior del pastís perquè quedi més pla. I a fer una mica de "lego" amb les peçes... Es poden enganxar amb una mica del frosting.



Quan el resultat, més o menys, us convenci, començeu a cobrir-ho tot amb el frosting fent servir una espàtula plana i ganivet pla per als detalls. Pot passar que la cobertura tingui una consitència massa cremosa i regalimi per les parets del pastís. En aquest cas, poseu-la a la nevera. De fet, recomano que feu el pastís i la cobertura amb un dia d'antel·lació, amb estona de nevera entremig. Així la cobertura quedarà ben consistent i serà més bonic (a mi em va quedar massa toveta i l'aspecte se'n va ressentir molt).

Per a acabar el dinosaure:
  • Lacasitos
  • Llàgrimes o perles de xocolata negra
  • Pastilla de xocolata blanca
Els lacasitos són per a decorar el cos. Les perles són per a fer les púes del llom. La pastilla de xocolata blanca per a fer l'ull, que acabarem amb una llàgrima de xocolata negra escapçada. També podeu fer servir xocolata blanca tallada de manera triangular per a fer les dents del dinosaure. És el detall que ens va faltar. 


Un cupcake és un petit pastís individual que s’acostuma a fer amb els motlles de les magdalenes. Aquest dolç es va popularitzar al segle XIX tot i que les primeres referències les trobem en llibres de cuina nord-americans de finals del XVIII. No està clar quin és l’origen de  la paraula, si ve de “cup” tassa en anglès (que és el motlle que es feia servir abans que s’inventessin els específics per fer magdalenes) i “cake”, de pastís, o del sistema de mesura d’ingredients utilitzat als Estats Units.
És un pastís a base de farina, sucre, mantega i  ous i s’acostuma a decorar amb cremes, la majoria fetes a base de mantega, nata, merenga, glassa o xocolata.
 Avís important: recepta només apta per a golafres i nens.
Ingredients:
150gr. de mantega (textura pomada)
150 gr de sucre
2 ous
200 gr. de nata líquida
250 gr. de farina
2 cullerades de postres de llevat químic
1 ratlladura de llimona
Motlles de paper per fer magdalenes
 Per la glassa reial:
250gr. de sucre de sastre
1 clara d’ou
1 cullerada sopera d’aigua
Colorants alimentaris de diversos colors

PREPARACIÓ
En recipient barregem la farina amb el llevat i la ratlladura de llimona. Agafem un bol gran i amb les mans barregem la mantega (textura pomada) amb el sucre. Quan estigui ben homogeni hi afegim la crema de llet i els ous batuts. Ho podem seguir remenant a mà o amb les barilles del minipimer. Quan tinguem una textura fina hi afegim a poc a poc la farina, sense deixar de remenar.
Pre escalfem el forn a 180 graus. Preparem els motlles de paper dins el motlle de silicona o d’acer inoxidable i amb una mànega pastissera els omplim fins a3/4. Si no teniu mànega pastissera es pot fer amb la cullera de gelats o amb qualsevol altre estri de cuina que se us acudeixi.
Ho posem al forn uns 20 minuts (si són mini magdalenes 15) o fins que la massa estigui cuita, cada forn és un món.
Mentrestant preparem la glassa reial. Amb les barilles del minipimer muntem el sucre amb la clara i l’aigua fins que quedi una textura de punt de neu, tot i que la glassa té una textura és més espessa que una clara a punt de neu o que la nata. I després n’agafen la quantitat que necessitem i hi afegim el colorant, amb molt poca quantitat n’hi ha prou.
Posem la glassa en una mànega pastissera i podem experimentar amb diferents broquetes: forma de flor, fulla…
Acabem de decorar-los amb encenalls de xocolata, decoracions de sucre, xocolatines, etc.
La glassa al cap d’una estona es queda seca, com una merenga. I repeteixo, és molt dolça, se n’ha de posar en mesura.
A

No hay comentarios:

Publicar un comentario